OP MIJN HEUPEN

25-02-2021

Vandaag is de dag! Hij komt maar één keer. Morgen is het vandaag al niet meer en ben ik verder in herstel. Deze operatie werd eerder uitgesteld en pas toen merkte ik wat een teleurstelling dat was. Ik hoop zo de oude te worden. Tja, de oude ben ik inmiddels al. Nu nog die oude van toen ik lekker kon bewegen. In 2018 leek ik een rottige periode achter me te kunnen laten. Daarover een andere keer meer. Niet omdat ik het allemaal nóg een keer zo graag wil vertellen, maar omdat ik oprecht mensen denk te kunnen helpen.

Na de klachten en operatie in 2018 herstelde ik niet lekker en de pijnklachten bleven. Toch nog maar eens een röntgenfoto. Beide heupen bleken versleten en de rechter was per direct aan vervanging toe. Schouders, knieën, en ellebogen zijn ook niet zo best. Ik stond niet vooraan toen de bouwstenen werden uitgedeeld. Deze chirurg bleek niet van de goede gesprekken en ik stond binnen 3 minuten weer buiten. Hij vond opereren op dat moment geen optie en wilde 10 jaar rekken. Ik zou veel te jong zijn voor een nieuwe heup. Leuk om weer eens ergens te jong voor te zijn, maar ik zag er op dat moment niet gelijk de humor van in. Na een half jaar manuele therapie en veel oefeningen werd het er niet beter op. Ik klopte toch nog maar een keer aan bij deze arts. Volgens mijn huisarts de beste van Amsterdam en omstreken. Hij “doet” half FC Barcelona, Ajax en last but not least Badr Hari. Een illuster rijtje! Zou er ook een shirt van mij met handtekening op zijn kantoor komen te hangen?

Jullie kennen me, alles voor een beetje aandacht….. Ze heeft weer wat wordt er misschien gedacht. Maar ik ga voor kwaliteit van leven en ik ga er vol goede moed in. Ik zie het niet als een leuk experiment. Ik zie het als een kans om weer mee te mogen doen. En wie weet, kan ik ooit nog eens een winkel openen, de hele nacht dansen. Een marathon lopen zoals mij in 2006 beloofd is. Ik kijk reikhalzend uit naar pijnvrij zijn. Inmiddels heb ik een paar jonkies van mijn leeftijd met een nieuwe heup gesproken en zij gaven mij moed en hoop. Dank daarvoor!

Dit is een positief getinte blog. De categorieën waarover ik wil schrijven vind je hieronder en ik hoop natuurlijk dat de onderwerpen je aanspreken. Dat je me gaat volgen. Schrijven doe ik graag en misschien wordt het tijd een paar dingen te gaan delen die ik al lang op papier heb staan. Laat je een reactie achter?
Liefs, F.

Fenneke-van-renselaar-via-fenna-amsterdam-hr-pa-hands

Hondenleven

Hier vertel ik over de vele kilometers die ik maak met mijn hondje Juul, letterlijk én figuurlijk. Juul is inmiddels geen hondje meer en een flinke dame van 38 kilo. Een Rottweiler. Alom gevreesd. Toch hebben wij veel leuke ontmoetingen en doggy dates. Op naar nog vele mooie meters met Juul!

Wel en wee

Op lichamelijk gebied heb ik inmiddels wel wat te melden. Van spannende overnachtingen in hotels ging ik naar nachtjes in een ziekenhuis. Mensen die nog zoekende zijn wil ik graag deelgenoot maken van mijn avonturen. Wie weet, kan ik iets voor je betekenen als je leest over mijn lief en leed.

Fenneke-van-renselaar-via-fenna-blog-wel-wee

Manlief

Wij vrouwen (en mannen) kunnen geen genoeg krijgen van de MAN. Manlief zou ook de naam van mijn winkel zijn. De blauwdruk ligt klaar en de ideeën voor een succesje ook. Wie weet kan ik het nog eens oppakken als ultieme sport. Of heeft een van mijn dochters of vriendinnen er zin in? Ik ben omkoopbaar.

Amsterdam

Need I say more? De leukste stad van de wereld. Ik ben er in 1988 komen wonen en heb heus wel eens gedacht aan de stad achter me laten. Maar of ik écht zonder zou kunnen? Een combinatie lijkt me ideaal. Een knus huis op het zo gezellige Texel én iets leuks in het buitenland lijkt me heel tof. Voor de wintermaanden. 

Fenneke-van-renselaar-via-fenna-blog-amsterdam

Hotels, hospitality, HR

Hierin deel ik ervaringen die ik opdeed binnen de hotellerie van Amsterdam. Anekdotes, hilarische toestanden en zaken die tot de verbeelding spreken of herkenning geven. Met personeel, gasten en de branche in het algemeen. Stof tot lachen en leren! Ik heb er in ieder geval veel van opgestoken en genoten.

Fenneke-van-renselaar-via-fenna-blog-hotels-hospitality-hr

Over leven en lifestyle

Wat zijn er toch veel dingen die dit leven leuk maken! Goede quotes, ontmoetingen, film, muziek. Interieurzaken, mode…. Mode is niet persé mijn ding en is dus ongeveer het enige wat hier niet ter sprake zal komen. Ik zal regelmatig iets delen mij inspiratie heeft gegeven en mijn dag positief heeft beïnvloed! “Pluk de dag voor je in een vaas belandt”.

Fenneke-van-renselaar-via-fenna-blog-lifetstyle

11 gedachten over “OP MIJN HEUPEN”

 1. Hi Fen, wat schrijf je toch leuk! Ik ga je volgen hoor! Veel succes, ben benieuwd naar je toekomstige verhalen :-). X Detty

 2. Fen,
  Veel sterkte met de operatie, hoop dat je daarna nog vele kilometers kunt lopen met Juul. Ik denk aan en duim vandaag voor je.
  Groetjes,
  Dilek

 3. Lieve Fenneke
  Jeetje…ik schrok een beetje van wat een lichamelijke pijn je moet doie straan… Ik.heb je kort mogen leren kennen op Schilderles bij Marianne en was altijd onder de indruk en ook een klein beetje jaloers op jouw prachtig schilderkunst.
  Vond het ook jammer toen je niet meer kwam. Helaas is er nu door Corona helemaal geen les
  Hoop je toch weer eens te ontmoeten..vind je een sympathieke vrouw
  Liefs
  Olga

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *