APPLAUS!

Applaus voor Zeneb, Jacqueline, Lara, Rachellle, Jonas, Jorge, Sylvia en al die anderen die werkzaam waren de dag en nacht van 25 februari jl. De zorg is, net als de horeca, een vak apart. Ik heb vorig jaar ook staan klappen voor de zorg. Dit kwam vooral door mijn ervaring van een logeerpartijtje in het AMC, oktober 2018. De zorg heeft vele overeenkomsten met de horeca. Het is jammer dat niemand applaudisseert voor de horeca en mijn horecahart huilt. Dit terzijde.

Ook nu weer een buiging voor het personeel van Acibadem. En kijk eens hoe goed Acibadem de marketing op orde heeft. Een bloemetje thuis bezorgd bij deze patiënt. Zij willen graag dat ik dat deel. Zie de foto. Ik doe hier graag aan mee.

Fenneke-van-renselaar-via-fenna-applaus-acibadem
Fenneks-van-renselaar-via-fenna-bloemen-acibadem-amsterdam

Jonas heeft zich helemaal onsterfelijk gemaakt. Hij was stomverbaasd over mijn geboortejaar in combinatie met een nieuwe heup. Hij dacht aan mij te zien dat ik veel later was geboren dan 1965. Misschien was het een standaard grap zijn uit het repertoire van Janus, maar hij had mij in zijn broekzak. Janus was geen prototype charmeur en dat maakte het extra leuk.

In het bijzonder wil ik Hamila [Hamilè] bedanken! Toen zij enthousiast vertelde over haar Turkse achtergrond, vertelde ik haar over de Turkse bruiloft die ik mee mocht maken in Antalya. Ze vond dit geweldig en vertelde nóg meer over haar Turkse familie. Begin 20 en zó dol op haar werk. Fulltime werkzaam in de nacht van het Acibadem. Ze had ook deze nacht nachtdienst en kwam ieder uur kijken. Ze klopte op de deur als ze binnenkwam. Dimde de lichten als ze weg ging en verontschuldigde zich voor het gebruik van de tl-verlichting als ze checkte of het infuus wel door druppelde. Ze aaide over mijn schouder en vroeg of ik camille thee wilde met een beetje honing toen ik maar niet in slaap viel. Ze zei regelmatig “droom zoet” en verliet dan mijn kamer weer. Ze was vaak vlakbij en ik vond dat ze heerlijk rook. Ze zei dat ze het luchtje graag uit haar tas zou pakken om wat bij mij op te spuiten. Dat hoefde natuurlijk niet.

Rond 4 uur kwam ze stilletjes mijn kamer in. Ze dacht dat ik sliep. Ik deed alsof omdat ik even geen zin had in een praatje. Ze spoot haar luchtje in de rondte van mijn kamer en verdween weer. Hoe lief! Toen zij mij het ontbijt bracht zei ze me gedag en wenste me een spoedig herstel. Ze opende de luxaflex een beetje zodat ik de zon mooi op zou zien komen. Ik zei haar dat ze bijzonder geschikt voor de horeca zou zijn. Voor de wat? Daar had ze nog nooit van gehoord zei ze.

Een volgende keer als ik dit luchtje ruik zal ik zeker aan de zorg denken en dan vooral aan Hamila. De zorgende schim die over mij, een wildvreemde, waakte die nacht. Gewoon omdat ze dit het mooiste werk vindt wat er is. Ik wens de horeca een beetje applaus en vele Hamila’s. Ach, met een Hamila in dienst komt het applaus vanzelf.

6 gedachten over “APPLAUS!”

  1. Wat maak jij een verhaal het vertellen waard! Zo fijn geschreven alsof ik in een boek las en het persoonlijk beleefde. Ik zit nu met smart op een boek van jou te wachten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *