NEGATIEF

fenneks-van-renselaar-blog
fenneke-van-renselaar-blog
fenneke-van-renselaar-blog

Ik ben negatief. En hoe! Glas halfleeg. Ben er vooralsnog heel blij mee.

Manlief is positief. Dat wisten we gelukkig al een poosje. Maar uitgerekend vorige week kwam slecht uit. De horeca mocht open en hij verheugde zich erg op werken. Hij ging vroeg naar bed omdat er een mooie lange dag aan zou komen. Weer gasten verwelkomen in het restaurant en lekker weer opstarten met o.a. zijn nieuwe F&B manager die nu mee mag maken hoe het óók in zijn hotelletje kan zijn. Helaas was de zelftest positief. Officieel positief getest. In quarantaine door corona.

De horeca om 22:00 uur op slot is nog niet ideaal, maar het is het begin van weer een mooie periode. 15 medewerkers ziek door corona, in een hotel waarvan het restaurant weer open mag, is wel een uitdaging. Manlief zelf zegt “Ik tel voor 3”. Helaas betekende dat in dit geval dat er nog 3 medewerkers minder zouden zijn. Ze hebben het prima gered overigens. Toch zegt dat stemmetje in mij: “Tja, doe maar niet te enthousiast. Gooien ze de boel weer op slot over 3 weken”. Ik zei het al: glas halfleeg. Negatief.

Het werd natuurlijk uitgezonden door de NOS, Beau vroeg hem aan te schuiven (mét mondkapje) en Femke Halsema deed er ook haar plasje over. Op social media was het een gekkenhuis. Hij belde zich suf. Gelukkig ligt het OLVG West om de hoek…. Binnen KHN zal het ook wel voor hilariteit gezorgd hebben. Een zieke man doet de aarde schudden. Manlief is daarop geen uitzondering. Er zullen medewerkers in hun vuistje gelachen hebben om deze onsterfelijke directeur. 

Alle gekheid op een stokje. Ik vond het heel sneu voor hem. Gelukkig vielen de klachten mee en was het goed te doen. Het was even pas op de plaats op de Pradolaan en 1,5 meter afstand. Manlief heet Nico. Hij noemde zijn beleid in het hotel “nico-rona”, maar dat moet dus maar veranderd worden naar “posi-corona”. Hij is braaf een week in quarantaine geweest. Hij heeft zich aan de maatregelen gehouden (hoe verrassend!) en kan nu over het hebben van corona meepraten. Na deze week mocht hij weer naar de speeltuin. 

Ik test nog steeds negatief en ik was niet eerder zo positief over negatief zijn! Voorlopig probeer ik positief negatief te blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *