PORTRETTEN | FACE IT

Op mijn website (https://www.viafenna.nl/vrijwilligerswerk.nl) leg ik uit hoe ik bij het Museum of Humanity terecht kwam. Het heeft alles met mijn liefde voor portretten te maken. Dit heb ik al heel lang. Ik heb vele portretten getekend maar nooit goed genoeg voor publicatie. Ik heb ze allemaal nog en je ziet door de jaren heen wel verbetering. Gelukkig. Schetsen, houtskool, grafietpotloden, pastelkrijt. Alles heeft de revue wel gepasseerd. Olie- en acrylverf liggen ontzettend klaar om mee geschilderd te gaan worden, maar ik ga nog even door op dit papier met dit materiaal. Eén ding is zeker: portretten. Face it!

Toen ik op mijn 15e op Place du Tertre in Parijs was, dacht ik: dát wil ik ook. En ik heb ook altijd gedacht dat ik dit zou kunnen. Beetje jammer dat ik er niets mee deed. Het bleef bij wat schetsen. Tot grote hilariteit van mijn gezin ging alle rotzooi ieder jaar mee op vakantie om er nu eens écht mee aan de slag te gaan. Altijd onaangeraakt mee naar huis. Werk, kinderen, andere dingen die voorrang kregen en ook leuk waren. Ik ben ook altijd blijven schrijven. De combinatie nu is erg leuk. 

Fotografie vind ik ook geweldig. En dan vooral portretten. Maar bij fotografie moet je extreem veel geduld opbrengen. Laat ik dat nou niet hebben: geduld. Met een pennen- of penseelstreek zie je gelijk vordering en dat werkt voor mij stimulerend. Je zet iemand in het zonnetje, kijkt aandachtig en ziet alle lijntjes lopen. Vooral de ogen raken. Iemand kan veel praten en inspireren met zijn woorden, maar de ogen zeggen zo veel meer. Op een ander moment vertel ik over Janat. Ze hangt in het Museum of Humanity en je ziet wat ik bedoel als je haar in haar ogen kijkt. 

Wil je door mij een portrettekening laten maken? Stuur mij digitaal een zwart-wit foto van jouzelf of iemand anders. Kleur mag ook. De eerste 10 verzoeken doe ik gratis. Ik ga hiermee aan de slag en stuur jou deze op. Jij betaalt de verzendkosten. Wees er snel bij. Momenteel wil ik alleen vlieguren maken. De foto moet scherp zijn. Dan is de kans op zo realistisch mogelijk het grootst. Schroom niet als je wat ouder bent. Het maakt jou als mens alleen maar markanter en leuker om te “doen” voor mij. En links en rechts kan ik op verzoek een lijntje weglaten ;–)

FACE IT!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *