GRATIS WOONRUIMTE?

GRATIS WOONRUIMTE

Er was eens een hotel in Amsterdam. Dat hotel biedt gratis woonruimte in Amsterdam aan als arbeidsvoorwaarde aan nieuwe medewerkers in zijn restaurants. Voor de periode van 3 maanden. Ja, je leest het goed. Ik las het ook nog een keer. Dat is best wel geniaal. Als de wereld nog aan je voeten ligt, als je deze vrijheid hebt, als je graag in de hotellerie werkt én als je graag in Amsterdam wilt wonen. Wat houdt je tegen? Nee, ik werk niet op de HR-afdeling van dit hotel en krijg geen commissie. Ik neem aan dat de sollicitaties binnenstromen.

De overige arbeidsvoorwaarden die worden aangeboden zijn overigens niet persé spectaculair. Die van die overnachting en korting op je ziektekostenverzekering en een fiets zijn niet vernieuwend en kennen we nu wel. Die zijn overal te “halen”. De factor fun speelt een grote rol bij generatie Z. Dit hotel beseft met welke voorwaarde zij verschil kunnen maken in de strijd om de gemotiveerde medewerker. 

Toen ik voor een hotelgroep werkte is een soortgelijk plan al eens uitgewerkt en wat hoopte ik dat het zou lukken. Het bleek niet haalbaar. Nu spreek ik over een kwart eeuw geleden en op het gebied van woonruimte is de situatie alleen maar nijpender geworden. Het lukt mijn jongste dochter bijvoorbeeld niet betaalbare woonruimte te vinden en daarom woont ze nog even thuis. Dat ons paleis in Amsterdam staat, helpt. En dat we het uitstekend met elkaar kunnen vinden ook. Ze studeert in combinatie met haar werk in een restaurant met een heel tof team. Als dit restaurant woonruimte aan zou bieden, was de keuze snel gemaakt denk ik. 

Bij mij is het glas halfleeg. En dit laat ik dan ook altijd maar snel bijvullen. Het liefst door een vrolijke en enthousiaste medewerker van de gelegenheid waar we zitten. Gisteren nog ging het helemaal mis, maar sluit niet aan bij deze tekst en vertel ik binnenkort. Ik vraag me van alles af. Het zullen geen suites zijn waarin de medewerkers gaan wonen. Zij bieden dit gratis aan en dit moet dus terugverdiend worden op een andere manier. En hoe je deze mensen er weer uit krijgt na 3 maanden is wel even spannend denk ik? Ik vind het spectaculair en kan me voorstellen dat dit hotel uit sollicitanten kan kiezen. Een luxe positie anno 2023. Ik hoop van harte dat de uitvoering lukt en deze arbeidsvoorwaarde succesvol zal zijn. We kunnen blijven zeggen dat het imago van de horeca beter kan, maar zeg niet dat de branche stil zit. Er wordt hard gewerkt om de leukste branche die er is weer aantrekkelijk te maken voor de generatie die straks het stokje over gaat nemen. Sprookjes bestaan nog.

Vond je dit leuk om te lezen? Kan ik iets voor jou doen? Kijk gerust eens op mijn website: www.viafenna.nl en laat hier een reactie achter

1 gedachte over “GRATIS WOONRUIMTE?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *